default-logo

İSTANBUL ÇIKIŞLI BİLECİK, KURŞUNLU KÖYÜ PROGRAMI

1. GÜN Sabah 06.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi buluşma ve hareket. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğumuz ardından Bilecik Kurşunlu Köyü’ne ulaşıyoruz. Köye vardığımız yol yorgunluğumuzu sıcak bir çay ile attıktan sonra işe koyuluyoruz. Kurşunlu köyünde Mayıs Ayı Madımak ve Ebegümeci zamanı. Bizler’de doğanın verdiği bu armağanları, toplayacağız. Tüm gün doğada olacağız. Akşam köyde bizi misafir edecekleri evlerimize yerleşeceğiz.
2. GÜN Sabah erkenden uyanıyoruz. Ev halkı ile birlikte kahvaltıyı hazırladıktan sonra güne başlıyoruz. Akşam saatlerine kadar köyde yapılması gereken, ekmek, erişte mevsimine göre yapılacak işlere plan dahilinde yapıyoruz. Akşam birlikte yemeğimizi yedikten sonra 18.00 şehrimize doğru yola çıkıyoruz.
Gezimizin sonunda, hayaliniz ile gerçeğinizi, köylü efendinin bu topraklardaki yerinin ve geleceğimizi nasıl inşa edeceğimizin fikirleri için ışık olmasını umut ediyoruz.

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER • Özel araç ile ulaşım ∙ Köy evlerinde konaklama ve yemekler ∙ Yurt içi Seyahat Sigortası ∙ Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
TUR FİYATINA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER Şahsi harcamalar
ÖNEMLİ NOTLAR Anadolu Hasadı Turlarımızda, amacımız, gittiğimiz köyün yaşam şartlarına uyum göstermek. Bu sebeple varolan şartları kabul etmiş sayılırsınız. Köyde ve hasat zamanında verilen uyarılara uymak ile yükümlüyüz.
Yanınızda Köy’de giyilebilecek rahat ayakkabı ve kıyafetlerinizin olmasını öneriyoruz.
Köy evlerinde konaklama oda içerisinde birden fazla kişinin konaklayacağı şekilde olabilir, geziye bunu kabul ederek gelmiş sayılırsınız.

 

MADIMAK BİTKİSİ Madımak ya da madımalak (Polygonum cognatum), kuzukulağıgiller (Polygonaceae) familyasından, toprak üstüne yatık sürünücü odunsu gövdeli, ufak pembe çiçekli, çok yıllık yenebilen otsu bitki türü. Cinsin diğer türlerinden oldukça iri yapraklarıyla belirginleşir. Orta Anadolu halk mutfağında besin olarak kullanımı yaygındır ve çiğ «madımak salatası» olarak yenir ya da pişirilerek «madımak aşı, cacığı, mıhlaması, çorbası, yahnisi, böreği, gözlemesi, bükmesi» yapılır.
EBEGÜMECİ BİTKİSİ Botanik Bilgi : Ebegümecigiller familyasında yer alan aynı cinsten 1500 kadar tür bitkinin genel adı ebegümecidir. İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 8 ebegümeci türü yetişmektedir. Bunlardan en önemlisi büyük ebegümeci (M. sylvestris) türüdür. 20-30 cm. arasında boylanabilen bu türün yaprakları yuvarlağımsı biçimli, kenarları dişli, uzun saplı, tüylü, almaşık dizili, 3-7 parçalı ve palmiye gibi damarlıdır. Yaz boyu ve sonbahar başlarında açan pembe renkli, eflatuni çizgili çiçekleri, yaprakların koltuklarından çıkar. Meyveleri 10 parçaya bölünen, olgunlaştığında açılmayan kuru tohumlar halindedir. Bitki döktüğü tohumlarıyla çoğalır. Bilinen Bileşimi : Ebegümecinin yapraklan büyük oranda yapışkan bitki sıvısı; Astrenjan / organik dokuları büzerek salgı azaltıcı, ekspektoran / balgam söktürücü, yumuşatıcı, diüretik / idrar söktürücü, sedatif / sakinleştirici.Yaprak ve sapları hafif kokulu ve yavan lezzetlidir. Bazı yerlerde sebze olarak yenilir. Faydaları : Protein ve C vitaminince zengindir. İçeriğindeki malvin ve malvidin dolayısı ile diş etleri için plak önleyici ve ağızdaki bakterilere karşı mükemmel bir prooksidan özelliğe sahiptir. Ağız gargaraları, faranjit ve kronikleşmiş bademcik iltihaplanmasına iyi gelir. Bileşiminde % 10 – 15 müshil yapıcı maddeler olduğundan yumuşaklık verir. Taze yapraklarından hazırlanan lapası çıban ve yaraların ağrısını dindirmede kullanılır. Akciğerlerde balgam toplanmasında, öksürük ve bronşitte, ses kısıklıklarında, anfizemde faydalıdır. Ayak şişkinlerinde, kırık ve çıkıklardan ileri gelen şişkinliklerde banyoları çok yararlıdır. Göz kuruluğu çekenlerde çayı ile pansuman iyi gelir. Kullanım Şekli : Çay: 2 çay kaşığı kıyılmış çiçek, yaprak ve tüm bitki 250 ml soğuk suda ara sıra karıştırılarak 8 – 10 saat bekletilerek demlenir süzülür. İçmeden önce ısıtılarak sıcak içilir.Lapa: Bir kapta taze yapraklar veya tüm bitki ezilir, çok az su ile çabucak ısıtılıp vücudu yakmayacak bir sıcaklıkta hasta bölgeye sarılır.Banyo: 10 gr çiçek veya tüm bitki 1 litre suda 8 saat bekletilir, süzülür.

 

ANKARA ÇIKIŞLI BİLECİK, KURŞUNLU KÖYÜ PROGRAMI

1. GÜN Sabah 06.00 Kızılay Kumrular sk. buluşma ve hareket. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğumuz ardından Bilecik Kurşunlu Köyü’ne ulaşıyoruz. Köye vardığımız yol yorgunluğumuzu sıcak bir çay ile attıktan sonra işe koyuluyoruz. Kurşunlu köyünde Mayıs Ayı Madımak ve Ebegümeci zamanı. Bizler’de doğanın verdiği bu armağanları, toplayacağız. Tüm gün doğada olacağız. Akşam köyde bizi misafir edecekleri evlerimize yerleşeceğiz.
2. GÜN Sabah erkenden uyanıyoruz. Ev halkı ile birlikte kahvaltıyı hazırladıktan sonra güne başlıyoruz. Akşam saatlerine kadar köyde yapılması gereken, ekmek, erişte mevsimine göre yapılacak işlere plan dahilinde yapıyoruz. Akşam birlikte yemeğimizi yedikten sonra 18.00 şehrimize doğru yola çıkıyoruz.
Gezimizin sonunda, hayaliniz ile gerçeğinizi, köylü efendinin bu topraklardaki yerinin ve geleceğimizi nasıl inşa edeceğimizin fikirleri için ışık olmasını umut ediyoruz.

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER • Özel araç ile ulaşım ∙ Köy evlerinde konaklama ve yemekler ∙ Yurt içi Seyahat Sigortası ∙ Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
TUR FİYATINA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER Şahsi harcamalar
ÖNEMLİ NOTLAR Anadolu Hasadı Turlarımızda, amacımız, gittiğimiz köyün yaşam şartlarına uyum göstermek. Bu sebeple varolan şartları kabul etmiş sayılırsınız. Köyde ve hasat zamanında verilen uyarılara uymak ile yükümlüyüz.
Yanınızda Köy’de giyilebilecek rahat ayakkabı ve kıyafetlerinizin olmasını öneriyoruz.
Köy evlerinde konaklama oda içerisinde birden fazla kişinin konaklayacağı şekilde olabilir, geziye bunu kabul ederek gelmiş sayılırsınız.

 

İZMİT ÇIKIŞLI BİLECİK, KURŞUNLU KÖYÜ PROGRAMI

1. GÜN Sabah 08.00 İzmit Salı Pazarında buluşma ve hareket. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğumuz ardından Bilecik Kurşunlu Köyü’ne ulaşıyoruz. Köye vardığımız yol yorgunluğumuzu sıcak bir çay ile attıktan sonra işe koyuluyoruz. Kurşunlu köyünde Mayıs Ayı Madımak ve Ebegümeci zamanı. Bizler’de doğanın verdiği bu armağanları, toplayacağız. Tüm gün doğada olacağız. Akşam köyde bizi misafir edecekleri evlerimize yerleşeceğiz.
2. GÜN Sabah erkenden uyanıyoruz. Ev halkı ile birlikte kahvaltıyı hazırladıktan sonra güne başlıyoruz. Akşam saatlerine kadar köyde yapılması gereken, ekmek, erişte mevsimine göre yapılacak işlere plan dahilinde yapıyoruz. Akşam birlikte yemeğimizi yedikten sonra 18.00 şehrimize doğru yola çıkıyoruz.
Gezimizin sonunda, hayaliniz ile gerçeğinizi, köylü efendinin bu topraklardaki yerinin ve geleceğimizi nasıl inşa edeceğimizin fikirleri için ışık olmasını umut ediyoruz.

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER • Özel araç ile ulaşım ∙ Köy evlerinde konaklama ve yemekler ∙ Yurt içi Seyahat Sigortası ∙ Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
TUR FİYATINA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER Şahsi harcamalar
ÖNEMLİ NOTLAR Anadolu Hasadı Turlarımızda, amacımız, gittiğimiz köyün yaşam şartlarına uyum göstermek. Bu sebeple varolan şartları kabul etmiş sayılırsınız. Köyde ve hasat zamanında verilen uyarılara uymak ile yükümlüyüz.
Yanınızda Köy’de giyilebilecek rahat ayakkabı ve kıyafetlerinizin olmasını öneriyoruz.
Köy evlerinde konaklama oda içerisinde birden fazla kişinin konaklayacağı şekilde olabilir, geziye bunu kabul ederek gelmiş sayılırsınız.

 

 

14 Toplam Ziyaret 1 Bugün Ziyaret
Translate »